Новини

Нова спеціальність 126 «Інформаційні системи та технології»

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відкрито нову спеціальність 126 «Інформаційні системи та технології». Після завершення навчання на бакалавріаті студенти отримують кваліфікацію «Бакалавр з інформаційних систем та технологій, аналітик комп’ютерних систем».

В межах даної спеціальності запроваджено спеціалізацію «Інтелектуальний аналіз даних». Метою цієї освітньої програми є підготовка фахівців, які спеціалізуються на розробці і застосуванні сучасних методів і технологій у сфері науки про дані (Data Science). Студенти отримають фундаментальні і практичні знання у таких сучасних областях комп’ютерних наук, як аналіз даних, машинне навчання, паралельні та розподілені обчислення, бази даних, алгоритми та структури даних, мови програмування та інші.

Наразі даний напрямок професій відмічають як один із найперспективніших у світі. Результати досліджень аналітичної компанії CareerCast виділяють фахівців Data Scientist на перше місце у рейтингу з 20 найбільш затребуваних професій в області ІТ та інженерії США, з очікуваним збільшенням попиту у 16%.

 

Останнє редагування: П'ятниця, 30 червня 2017 12:33